Champignonroomsaus.

Hier vind je een aantal sausjes die erg lekker zijn en niet moeilijk om te maken.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Champignonroomsaus.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Champignonroomsaus.

Voor 2 personen

Ingrediënten:


150 gram kastanjechampignons.
1 kleine gesnipperde ui.
30 gram roomboter.
1 deciliter runderbouillon. (1/2 blokje)
1 eetlepel bloem. (ongeveer 12 gram)
1/2 deciliter slagroom.
Peterselie als garnering.

Bereidingswijze:

Maak de champignons schoon met een borsteltje, snij een stukje van de steel en snij ze in partjes of schijfjes.
Snipper de ui.
Doe de boter in de pan, laat deze lichtjes bruin worden en fruit hierin de gesnipperde ui op niet al te hoog vuur.
Doe de champignons er na ongeveer 3 minuutjes bij en fruit deze voor nog eens 2 minuten.
Strooi de bloem over het geheel en laat deze in ongeveer 2 minuten gaar worden.
Schenk er al roerend de reeds aangemaakte bouillon er bij en blijf roeren totdat de saus gebonden is.
Voeg de slagroom er aan toe, roer deze goed door de saus en voeg de peterselie toe.
Breng op smaak met vers gemalen peper en eventueel wat zout.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Sauzen”