Café de Paris saus.

Hier vind je een aantal sausjes die erg lekker zijn en niet moeilijk om te maken.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Café de Paris saus.

Bericht door Pieter »

Café de Paris saus

Ingrediënten:


30 gr boter.
1 sjalot.
1 teentje knoflook.
125 ml droge witte wijn.
125 ml water.
2 eetlepels kervel.
1 eetlepel dragon.
1 eetlepel peterselie.
2 theelepels pittige mosterd. (Engelse van Colman's)
7 ml citroensap.
1 eetlepel suiker.
1 eetlepel cognac.
1 snufje oregano.
1 zakje witte saus.
Peper en zout naar smaak.

Bereidingswijze:

Snipper de sjalot heel fijn en fruit deze in de braadboter, samen met het uitgeperste teentje knoflook.
Voeg het water en de witte wijn toe en roer het aanbaksel in de pan los.
Voeg de kervel, dragon, peterselie, mosterd, citroensap, oregano en de suiker toe.
Voeg de inhoud van het zakje witte saus toe en breng met een garde het geheel flink roerend aan de kook.
Breng de saus op smaak met versgemalen peper en laat het zachtjes 2 minuutjes koken.
Voeg op het laatst de cognac toe.

Vooral lekker bij biefstuk of entrecote.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Sauzen”