Chinese tomatensoep.

Soep, wie lust het niet, hier een aantal overheerlijke varianten, simpel en heerlijk.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Chinese tomatensoep.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Chinese tomatensoep.

Ingrediënten voor 6 personen:


2 liter water.
3 kipkarbonades.
1 ui.
2 laurierblaadjes.
2 stukjes foelie.
1 wortel.
1 kleine prei.
2 blikjes tomatenpuree van 140 gr elk.
1 theelepel gemberpoeder.
1 eetlepel Chinese sojasaus.
70 gr suiker.
100 gr appelmoes. (Hak)
2 theelepels maïzena.
1 bosje lente-uitjes.
100 gr taugé.
1 theelepel gembersiroop. (optie, naar smaak toevoegen)

Bereidingswijze:

Was de ui, de prei en de wortel.
Snij de wortels van de ui en verdeel deze in 4 parten, laat de schil zitten.
Snij de prei grof en controleer nogmaals op zand.
Snij de wortel in grove stukken.
Breng het water samen met de kip, de ui, de prei, de wortel, de laurierblaadjes en de foelie aan de kook en laat daarna het geheel zachtjes minimaal 4 uur trekken.
Haal de kip uit de bouillon en bewaar voor later.
Zeef de bouillon door een fijne zeef in een schone pan en schep eventueel het vet er af, gooi de rest van de gebruikte ingrediënten weg, deze hebben hun werk gedaan.
Kook de bouillon in tot er een liter overgebleven is.
Pluk het vlees van de kipkarbonades en snij het eventueel wat fijner.
Snij van het groen van de lente-uitjes dunne ringetjes.
Controleer de taugé, verwijder eventueel de groene omhulsels.
Overgiet de taugé in een vergiet met kokend water.
Roer de tomatenpuree, de sojasaus, de suiker en de appelmoes door de bouillon en breng weer aan de kook.
Maak de maïzena samen met het gemberpoeder aan met een beetje water en giet het bij de soep.
Roer totdat de soep gebonden is.
Breng de soep eventueel nog op smaak met gembersiroop, suiker, zout en versgemalen zwarte peper.
Voeg het kippenvlees toe aan de soep en laat nog even goed doorwarmen.
Schep wat taugé in de borden en schep er de warme soep overheen.
Strooi wat ringetjes lente-ui over de soep en serveer meteen.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Soepen”