Kokos-kippensoep met citroengras.

Soep, wie lust het niet, hier een aantal overheerlijke varianten, simpel en heerlijk.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Kokos-kippensoep met citroengras.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Kokos-kippensoep met citroengras.

Ingrediënten voor 4 personen:


500 ml kippenbouillon.
2 cm verse gember of 4 cm verse galanga.
2 stengels citroengras.
1 limoen.
400 ml kokosmelk.
½ tot 1 eetlepel rode currypasta.
1 eetlepel gele basterdsuiker.
1 tot 2 eetlepels vissaus.
200 gr kipfilet.
100 gr witte champignons, shiitake of oesterzwammen.
2 groene of rode rawits of 1 grote rode peper.
1 klein bosje verse koriander.

Bereidingswijze:

Schil de gember of galanga en snij in dunne schijfjes.
Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras, kneus de stengels licht en snij ze in stukken van 5 cm.
Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in hapklare plakjes, halveer ze indien nodig.
Boen de eventuele waslaag van de limoen, rasp de schil en pers de limoen uit.
Snij de kipfilet in kleine hapklare brokjes.
Halveer de rawits of de peper, verwijder de zaadjes en snij ze in flinterdunne schijfjes.
Hak de korianderblaadjes grof.
Voeg de gember of galanga, het citroengras en de rasp van de limoen toe aan de bouillon en breng deze aan de kook.
Laat het geheel 8 tot 10 minuten trekken op een klein vuur.
Giet de bouillon door een zeef in een schone pan.
Voeg de kokosmelk, de currypasta, de suiker en de vissaus naar smaak toe, roer alles goed door en breng weer aan de kook.
Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken en voeg daarna de kipblokjes toe.
Kook nog 5 minuten tot de kipblokjes net gaar zijn en voeg dan de champignons toe.
Laat nog 1 tot 2 minuten zachtjes koken zodat ook de champignons zacht zijn.
Breng op smaak met de vissaus.
Serveer de soep in voorverwarmde kommen en strooi er wat pepers en koriander over.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Soepen”