Gepofte Knoflooksoep.

Soep, wie lust het niet, hier een aantal overheerlijke varianten, simpel en heerlijk.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Gepofte Knoflooksoep.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Gepofte Knoflooksoep.

Ingrediënten:


3 grote bollen knoflook of 4 kleine.
30 gram roomboter.
3 grote uien, gesnipperd.
3 laurierblaadjes.
1 mespunt kruidnagelpoeder.
4 afgestreken eetlepel bloem.
375 ml. slagroom.
1 liter water.
2 kippenbouillontabletten.
peper en zout naar smaak.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg de knoflookbollen op een bakplaat in het midden van de oven en pof ze in 40 minuten gaar.
Haal daarna de knoflook uit de oven en laat ze afkoelen.
Verhit de boter in een soeppan en fruit de gesnipperde ui met de laurierblaadjes en het kruidnagelpoeder voor ongeveer 10 minuten op een laag vuur totdat de uien mooi glazig zijn.
De uien mogen niet bruinen.
Pel de knoflook en voeg de gepelde tenen aan de uien toe.
Voeg de bloem toe en fruit nog 1 minuut mee om te zorgen dat de soep straks niet naar bloem smaakt.
Blijf goed roeren tijdens het fruiten met de bloem erbij zodat het niet aanbrand.
Zorg dat je het water en de slagroom binnen handbereik hebt om het geheel mee te blussen.
Breng de soep aan de kook en voeg de 2 kippenbouillonblokken toe.
Draai het vuur laag en laat de soep 30 minuten zacht koken met het deksel schuin op de pan.
Haal de laurierblaadjes uit de soep en pureer deze tot een glad geheel, zeef de soep eventueel mochten er nog velletjes van de knoflook in drijven.
Breng de soep verder op smaak met zout en peper.

Pas op, deze soep is maar 1 dag houdbaar in een gesloten pan in de koelkast.

TIP

Snij blokjes van gaar kippenvlees en warm deze op het laatst mee in de soep.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Soepen”