Aspergesoep.

Soep, wie lust het niet, hier een aantal overheerlijke varianten, simpel en heerlijk.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Aspergesoep.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Aspergesoep.

Ingrediënten voor 4 personen:


500 gram witte asperges.
50 gram ongezouten roomboter.
1 sjalot.
700 milliliter kippenbouillon (1 ½ tablet).
70 milliliter crème fraiche.
2 eierdooiers.
1 eetlepel droge sherry.
2 eetlepels peterselie.
Zeezout en witte peper naar smaak.

Bereidingswijze:

Schil de asperges vanaf de kop naar het eind en zorg er voor dat er geen taaie delen blijven zitten.
Snij een stuk van de onderkant af als die ingedroogd zijn.
Snij de koppen van de asperges en hou die apart.
Snij de stelen in stukken van 1 centimeter.
Maak de bouillon in een litermaat met kokend water.
Pel en snipper de sjalot heel fijn.
Hak de peterselie fijn.
Smelt de boter in een pan en fruit hierin de gesnipperde sjalot op middelhoog vuur totdat ze zacht en glazig zijn, maar laat ze niet bruin worden.
Voeg de stukjes aspergestelen toe en bak die nog 5 minuten mee met de sjalot.
Giet de bouillon er bij en breng het geheel aan de kook.
Kook het geheel zachtjes op laag vuur totdat de stukjes asperge boterzacht zijn.
Haal de pan van het vuur en pureer met een blender of giet het in een keukenmachine en pureer het geheel totdat het een glad geheel is zonder stukjes.
Breng de soep op smaak met een beetje zeezout en witte peper.
Zet de soep weer op het vuur totdat het zachtjes kookt en voeg de aspergekopjes toe.
Kook de soep ongeveer 5 minuten heel zachtjes op laag vuur zodat de aspergekopjes net gaar zijn.
Mix de eierdooiers, de crème fraiche en de sherry door elkaar in een kom.
Haal de soep van het vuur, giet het eimengsel in de soep en roer dit goed door de soep totdat de soep licht gebonden is door de eierdooiers.
Verwarm de soep nog even op het vuur onder voortdurend roeren, maar laat de soep niet meer koken.
Pas op dat de aspergekopjes niet kapot gaan.

Serveer de soep met stokbrood of toast, besmeerd met roomboter.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Soepen”