Runderbouillon.

Soep, wie lust het niet, hier een aantal overheerlijke varianten, simpel en heerlijk.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Runderbouillon.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Runderbouillon.

Ingrediënten:


2,5 kg runderbotten zoals mergpijp en ribben.
500 gr mager soepvlees aan een stuk.
3 uien.
1 bol knoflook.
2 preistengels.
2 winterwortels.
2 tomaten.
1 stengel selderij (optie).
2 takjes tijm.
½ bosje platte peterselie.
3 laurierblaadjes.
1 tl zeezout.
1 el zwarte peperkorrels.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Halveer de uien en laat de schil zitten.
Snij de knoflook overdwars door midden.
Leg de botten in een braadslee en leg de uien en knoflook er tussen.
Giet een laagje water van 1cm in de braadslee en bak de botten ongeveer 40 tot 50 minuten in de oven, vul het water indien nodig aan.
Breng een grote pan met 4 tot 5 liter water aan de kook. Hou er rekening mee dat de botten en de groenten er nog bij moeten.
Snij de prei, de wortels, de tomaten en eventueel de selderij in grove stukken.
Voeg de inhoud van de braadslee toe aan het water, schraap ook de aanbaksels los om toe te voegen.
Voeg de resterende groenten en de kruiden toe, samen met het zout en de peperkorrels.
Breng het geheel net tegen de kook aan en laat de bouillon minimaal 4 uur trekken, maar langer mag natuurlijk ook. Hoe langer de bouillon trekt, hoe beter de smaak.
Haal het vlees uit de bouillon en bewaar deze.
Zeef de bouillon in een schone pan en kook deze nog een uurtje in tot ze ongeveer gehalveerd is.
Pluk het vlees uit elkaar en voeg toe aan de bouillon, of bewaar deze voor bijvoorbeeld kroketjes.
Vries eventueel de bouillon in, in ijsblokjesvormpjes om makkelijk te gebruiken.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Soepen”