Champignonsoep.

Soep, wie lust het niet, hier een aantal overheerlijke varianten, simpel en heerlijk.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Champignonsoep.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Champignonsoep.

Ingrediënten voor 4 personen:


500 gr kastanje champignons.
2 sjalotten.
1 teentje knoflook.
650 ml kippenbouillon.
1 takje tijm.
75 ml slagroom.
35 gr roomboter.
25 ml sherry.
2 el fijngehakte peterselie.
Zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak.


Bereidingswijze:

Pel en snipper de sjalotten fijn.
Pel de knoflook en snij in dunne plakjes.
Snij de champignons in partjes.
Verhit de boter in een pan en voeg de sjalot toe.
Fruit de sjalot 5 tot 7 minuten op laag vuur met een deksel schuin op de pan.
Voeg de knoflook en de champignons toe aan de pan en zet het vuur hoger.
Bak de champignons en de knoflook totdat de champignons mooi glanzend zijn.
Voeg de sherry toe en laat heel even koken.
Voeg de kippenbouillon toe en breng op smaak met zout en peper.
Breng het geheel aan de kook en laat daarna 5 minuutjes zachtjes doorkoken.
Haal de pan van het vuur, laat ietsjes afkoelen en pureer daarna de soep in een blender.
Zeef de soep door een fijne zeef in een schone pan.
Voeg de slagroom toe en breng het geheel nog even aan de kook.
Serveer de soep met de fijngehakte peterselie er over gestrooid.

Lekker met knoflookbrood.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Soepen”