Uiensoep.

Soep, wie lust het niet, hier een aantal overheerlijke varianten, simpel en heerlijk.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Uiensoep.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Uiensoep.

Ingrediënten voor 4 personen:


1 stukje runderrib (300 gr).
2 mergpijpjes.
190 ml rund fond.
1 laurierblaadje.
½ bosje peterselie.
1 winterwortel.
2 kleine uien.
4 grote uien.
1 theelepel zwarte peperkorrels.
25 gr roomboter.
Zout en gemalen zwarte peper naar smaak.
1½ liter koud water.

Bereidingswijze:

Schrab de wortel en snij deze in schijfjes.
Was de 2 kleine uien, verwijder de top en de wortel en snij in vier delen, laat de schil zitten.
Doe het water in de pan, voeg de runderrib, de mergpijpjes, de gesneden wortel, de ui parten, de peterselie, de zwarte peperkorrels en het laurierblaadje toe.
Breng het geheel aan de kook en laat de bouillon minimaal 5 uur trekken.
Haal hierna de runderrib uit de bouillon en leg deze apart.
Verwijder de mergpijpjes en zeef de bouillon in een fijne zeef.
Doe de bouillon terug in de pan, voeg de fond toe, kook de bouillon nog een beetje in en breng op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper.
Verwijder het overtollige vet van de runderrib, trek het vlees uiteen en snij het eventueel wat kleiner.
Voeg het vlees weer toe aan de bouillon.
Pel de 4 grote uien, halveer ze en snij ze daarna in dunne schijfjes in de richting van de wortel naar de top.
Verhit de roomboter op middelmatig vuur in een koekenpan en fruit hier in de uienschijfjes.
Laat de uien niet bruinen, maar zacht en glazig worden, hierdoor komt het zoete van de ui naar boven.
Wanneer de uien lichtjes beginnen te verkleuren zijn ze klaar om aan de bouillon toegevoegd te worden.
Roer de uien door de bouillon en breng nog heel even aan de kook.
Breng de soep eventueel nog wat op smaak met gemalen zwarte peper en een beetje zout, maar pas op met het zout.
Serveer de soep met schuine sneetjes stokbrood welke met een beetje olie in de pan geroosterd zijn, ingewreven met knoflook en met geraspte kaas bestrooid nog even onder de grill zijn geweest.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Soepen”