Geroosterde tomaten en knoflooksoep.

Soep, wie lust het niet, hier een aantal overheerlijke varianten, simpel en heerlijk.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Geroosterde tomaten en knoflooksoep.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Geroosterde tomaten en knoflooksoep.

Ingrediënten voor 4 personen:


900 gr trostomaten.
2 bollen knoflook.
1 el balsamicoazijn.
2 el olijfolie.
4 takjes tijm.
1 grote ui.
1 winterwortel.
2 el tomatenpuree.
1 l kippenbouillon.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven in een braadslee.
Snij de bovenkant van de bollen knoflook en leg de bollen tussen de tomaten.
Sprenkel de balsamicoazijn en 1 eetlepel olijfolie over de tomaten.
Ris de blaadjes van de tijm en strooi deze over de tomaten.
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
Rooster de tomaten en de knoflook 45 minuten in de oven.
Pel en snipper de ui fijn.
Schil de wortel en snij in kleine blokjes.
Verhit een kookpan en voeg de olijfolie toe.
Fruit hierin de ui en de wortel 1 minuut op hoog vuur en draai daarna het vuur laag.
Laat de ui en de wortel ongeveer 6 minuten stoven met het deksel op de pan, schep af en toe om.
Voeg de tomatenpuree toe en fruit deze nog even mee.
Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Knijp de knoflook uit de schil wanneer deze wat afgekoeld is en voeg deze samen met de geroosterde tomaten toe aan de soep.
Laat het geheel 25 minuten zachtjes pruttelen op een laag vuur.
Laat de soep iets afkoelen en pureer het geheel met een staafmixer of in een blender.
Zeef de soep in een schone pan en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
Serveer de soep in kommen en serveer er wat stokbrood bij.
Sprenkel er eventueel nog wat extra-vierge olijfolie over.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Soepen”