Goulashsoep.

Soep, wie lust het niet, hier een aantal overheerlijke varianten, simpel en heerlijk.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Goulashsoep.

Bericht door Pieter »

Afbeelding

Goulashsoep.

Ingrediënten voor 4 personen:


1 pot geroosterde paprika’s.
5 uien.
5 teentjes knoflook.
3 el zoet paprikapoeder.
1 tl gemalen komijn.
750 gr riblappen.
3 laurierblaadjes.
2 potten rund fond.
100 ml rode wijn.
1 rode paprika.
2 el tomatenpuree.
4 vastkokende aardappelen (optie).
750 ml water.
Zeezout en versgemalen zwarte peper.
Olijfolie.

Bereidingswijze:

Pel en snipper de uien.
Pel en hak de knoflook fijn.
Laat de geroosterde paprika uitlekken in een vergiet en pureer ze daarna in de blender.
Snij het vlees in hapklare blokjes.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de uien tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg de knoflook, het paprikapoeder, de gemalen komijn, de tomatenpuree en de gepureerde paprika’s toe, meng alles goed door elkaar en bak nog een minuut of 2.
Schep het vlees door het mengsel en voeg zout en peper naar smaak toe.
Laat het geheel een half uurtje stoven op laag vuur.
Maak intussen de paprika schoon en snij in blokjes.
Voeg de paprika blokjes, de rode wijn en 1 pot fond toe en laat het geheel zachtjes een uur sudderen.
Schil de aardappelen indien je ze gebruikt en snij ze in hapklare blokjes.
Kook de aardappelen met zout naar smaak tot ze net gaar zijn.
Voeg de tweede pot fond met het water toe en laat de soep net zo lang sudderen tot het vlees lekker zacht is.
Voeg 5 minuten voor het serveren de aardappelblokjes toe en warm goed door.
Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Soepen”