Kippensoep

Soep, wie lust het niet, hier een aantal overheerlijke varianten, simpel en heerlijk.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Kippensoep

Bericht door Pieter »

Kippensoep.

Ingrediënten voor 4 personen:


2 kippenpoten.
1 grote ui.
1 prei.
1 grote wortel.
1 bosje selderij.
1 laurierblad.
3 cm verse gember (optie).
1 gedroogde chilipeper (optie).
½ tl zwarte peperkorrels.
250 gr fijngesneden soepgroenten.
1200 ml water.
½ el sambal badjak (optie).
Sojasaus.
Kippenbouillonpoeder.

Bereidingswijze:

Pel de ui en snij in grove ringen.
Was de wortel en snij in blokjes.
Snij de prei in dikke ringen en was deze grondig.
Kneus de peperkorrels.
Breek de chilipeper in stukken.
Snij de gember in schijfjes.
Leg de kippenpoten in een grote pan en voeg het water toe.
Voeg de ui, de wortel, de prei, het laurierblad, de selderij, de chilipeper, de gember en de peper toe en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur laag en laat het geheel ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen.
Haal de kippenpoten uit de bouillon en giet de bouillon door een fijne zeef in een schone pan.
Giet voor een magere versie de bouillon door een goed uitgespoelde theedoek in de zeef.
Pluk het vlees van de kippenpoten en snij in kleinere stukjes.
Voeg het vlees toe aan de bouillon en voeg de soepgroenten toe.
Roer er kippenbouillonpoeder naar smaak door.
Breng het geheel weer aan de kook en laat de groenten garen naar smaak.
Roer de sambal en de sojasaus naar smaak door de soep.
Breng verder op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Soepen”