Kippensoep.
Ingrediënten voor 4 personen:
2 kippenpoten.
1 grote ui.
1 prei.
1 grote wortel.
1 bosje selderij.
1 laurierblad.
3 cm verse gember (optie).
1 gedroogde chilipeper (optie).
½ tl zwarte peperkorrels.
250 gr fijngesneden soepgroenten.
1200 ml water.
½ el sambal badjak (optie).
Sojasaus.
Kippenbouillonpoeder.
Bereidingswijze:
Pel de ui en snij in grove ringen.
Was de wortel en snij in blokjes.
Snij de prei in dikke ringen en was deze grondig.
Kneus de peperkorrels.
Breek de chilipeper in stukken.
Snij de gember in schijfjes.
Leg de kippenpoten in een grote pan en voeg het water toe.
Voeg de ui, de wortel, de prei, het laurierblad, de selderij, de chilipeper, de gember en de peper toe en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur laag en laat het geheel ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen.
Haal de kippenpoten uit de bouillon en giet de bouillon door een fijne zeef in een schone pan.
Giet voor een magere versie de bouillon door een goed uitgespoelde theedoek in de zeef.
Pluk het vlees van de kippenpoten en snij in kleinere stukjes.
Voeg het vlees toe aan de bouillon en voeg de soepgroenten toe.
Roer er kippenbouillonpoeder naar smaak door.
Breng het geheel weer aan de kook en laat de groenten garen naar smaak.
Roer de sambal en de sojasaus naar smaak door de soep.
Breng verder op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Kippensoep
Soep, wie lust het niet, hier een aantal overheerlijke varianten, simpel en heerlijk.
- Pieter
- Beheerder
- Berichten: 562
- Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
- Contacteer:
Kippensoep
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Ga naar
- Welkom op onze webstek
- Chatbox
- Verse Reisverslagen
- ↳ Schotland 2024
- Reisverslagen
- ↳ Schotland 2005
- ↳ Oostenrijk 2006
- ↳ Nieuw Zeeland 2008
- ↳ East Sussex 2009
- ↳ Somerset 2010
- ↳ Schotland 2011
- ↳ Eifel 2011
- ↳ Wales 2012
- ↳ London 2012
- ↳ Cornwall 2013
- ↳ Derbyshire 2015
- ↳ Schotland 2016
- ↳ Sauerland 2017
- ↳ Wales en Herefordshire 2018
- ↳ Kent 2018
- ↳ Lake District & North Yorkshire 2019
- ↳ East Sussex 2019
- ↳ Schotland 2020
- ↳ East Sussex 2022
- ↳ Oostenrijk 2023
- Vakantiefoto's
- ↳ Herm 2000
- ↳ Lanzarote 2002
- ↳ Ierland 2004
- ↳ Schotland 2005
- ↳ Oostenrijk 2006
- ↳ York 2007
- ↳ Schotland 2008
- ↳ Singapore 2008
- ↳ Nieuw Zeeland - Noordereiland 2008
- ↳ Nieuw Zeeland - Zuidereiland 2008
- ↳ East Sussex 2009
- ↳ Somerset 2010
- ↳ Schotland 2011
- ↳ Eifel 2011
- ↳ Wales 2012
- ↳ London 2012
- ↳ Cornwall 2013
- ↳ Derbyshire 2015
- ↳ Schotland 2016
- ↳ Sauerland 2017
- ↳ Wales en Herefordshire 2018
- ↳ Kent 2018
- ↳ Lake District en North Yorkshire 2019
- ↳ East Sussex 2022
- ↳ Oostenrijk 2023
- ↳ Schotland 2024
- Overheerlijke Recepten
- ↳ Sauzen
- ↳ Soepen
- ↳ Rundvlees
- ↳ Varkensvlees
- ↳ Rijst
- ↳ Kip
- ↳ Pie
- ↳ Vis
- ↳ Brood
- ↳ Dessert
- ↳ Lamsvlees
- ↳ Wild
- ↳ Noedels
- ↳ Gebak
- ↳ Aardappel
- ↳ Gehakt
- ↳ Groente
- ↳ Eieren
- ↳ Deeg
- ↳ Thai recepten
- ↳ Lunch
- ↳ Pasta
- Andere foto's en diversen
- ↳ Helivlucht 2017
- ↳ Marrum 2017
- ↳ Dordt in stoom 2018
- ↳ Herfst 2019
- ↳ Internationale Stationaire Motorenshow Nuenen 2023
- ↳ Allerhande
- ↳ Alledaagse beslommeringen
- ↳ Platanenzooi
- ↳ Andere Pagina's
- ↳ Anna vertelt
- ↳ Familie perikelen
- ↳ Overpeinzingen
- Nieuwe Recepten
- Gast Recepten
- Welcome to our website
- For our English speaking guests
- ↳ Travel journals
- ↳ Scotland 2005
- ↳ Austria 2006
- ↳ New Zealand 2008
- ↳ Recipes
- ↳ Sauces
- ↳ Soups
- ↳ Beef
- Soulmates
- Humor
- Heit en Mem