Romige tomatensoep met slagroom en garnalen

Soep, wie lust het niet, hier een aantal overheerlijke varianten, simpel en heerlijk.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Romige tomatensoep met slagroom en garnalen

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Romige tomatensoep met slagroom en garnalen.

Ingrediënten voor 2 personen:


1 teentje knoflook.
1 kleine ui.
15 gram boter.
1 theelepel bloem.
125 ml droge witte wijn.
200 gram tomatenblokjes.
1 groentebouillonblokje.
100 ml slagroom.
3 eetlepels cognac.
100 gram Hollandse garnalen.

Bereidingswijze:

Pel en snipper de helft van de ui heel fijn.
Pel en snipper het teentje knoflook heel fijn.
Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur.
Fruit hierin de ui en de knoflook, maar laat niet bruinen of de knoflook verbranden.
Bak de bloem kort mee.
Blus af met de witte wijn.
Voeg de tomatenblokjes, 250 ml water en het bouillonblokje toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer een kwartier koken.
Klop de slagroom stijf en roer er de cognac door.
Pureer de soep van het vuur af en warm indien nodig weer op.
Doe de garnalen net voor het serveren in de soep.
Dien de soep op en leg er een schep van de slagroom in.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Soepen”