Romige uiensoep.

Soep, wie lust het niet, hier een aantal overheerlijke varianten, simpel en heerlijk.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Romige uiensoep.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Romige uiensoep.

Ingrediënten voor 4 personen:


4 grote zoete uien.
1 vleesbouillonblokje.
4 takjes basilicum.
8 plakken parmaham.
150 ml crème fraîche.
Zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Leg de zoete uien op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de uien ongeveer 1 uur en 15 minuten in de oven.
Laat de uien even afkoelen.
Snij de wortel van de uien en duw de uien uit de schil.
Snij de uien in grove stukken.
Doe de uien in een pan, voeg er 125 ml water aan toe en pureer ze met een staafmixer fijn.
Voeg nog 500 ml water en het bouillonblokje toe en breng het aan de kook.
Dek de pan af en laat de soep nog zachtjes 5 minuten doorkoken.
Was eventueel de basilicum en schud droog.
Pluk de blaadjes van de takjes.
Trek de parmaham in stukken.
Roer de crème fraîche door de soep en breng hem op smaak met peper en zout.
Schep de soep in de borden en garneer deze met de ham en de basilicumblaadjes.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Soepen”