Spaghetti Bolognese.

Pasta is er in vele soorten en ook zijn er legio mogelijkheden voor sauzen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Spaghetti Bolognese.

Bericht door Pieter »

Spaghetti Bolognese

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gr rundergehakt.
1 ui
1 wortel.
2 teentjes knoflook.
1 laurierblaadje.
1 citroen.
1 eetlepel rietsuiker.
1 eetlepel gedroogde oregano.
400 gr tomatenblokjes uit blik.
300 ml runderbouillon.
400 gr gedroogde spaghetti.
Olie.
Zout en peper.
Geraspte Parmezaan.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 graden C.
Spreid het gehakt uit in een grote braadslee en rooster het 35 tot 60 minuten in de oven zodat het krokant en goudbruin wordt.
Pel en snipper de ui fijn.
Schil de wortel en snij in kleine blokjes of rasp de wortel.
Pel en hak de teentjes knoflook fijn.
Maak de runderbouillon met behulp van een bouillonblokje.
Giet het vet af van het gehakt.
Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur.
Voeg de ui, de wortel, de knoflook en het laurierblad toe.
Bak het geheel 4 tot 5 minuten zodat alles zacht begint te worden.
Roer de suiker en de oregano.
Voeg het sap van een halve citroen toe.
Voeg de tomaten en de bouillon toe.
Wil je een gladde saus, pureer dan het geheel zonder het laurierblad.
Voeg het gehakt toe en breng al roerend het geheel aan de kook.
Laat de saus op laag vuur 45 tot 60 minuten af en toe roerend zachtjes koken totdat de saus ingedikt is.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water.
Giet de spaghetti af en verdeel het over 4 borden.
Schep de saus er over en rasp er eventueel wat Parmezaan over.
Serveer meteen.

Na het afgieten mag de spaghetti ook in de pan met de saus, schep deze dan goed door en serveer.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Pasta”