Spaghetti Bolognese
Ingrediënten voor 4 personen:
500 gr rundergehakt.
1 ui
1 wortel.
2 teentjes knoflook.
1 laurierblaadje.
1 citroen.
1 eetlepel rietsuiker.
1 eetlepel gedroogde oregano.
400 gr tomatenblokjes uit blik.
300 ml runderbouillon.
400 gr gedroogde spaghetti.
Olie.
Zout en peper.
Geraspte Parmezaan.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden C.
Spreid het gehakt uit in een grote braadslee en rooster het 35 tot 60 minuten in de oven zodat het krokant en goudbruin wordt.
Pel en snipper de ui fijn.
Schil de wortel en snij in kleine blokjes of rasp de wortel.
Pel en hak de teentjes knoflook fijn.
Maak de runderbouillon met behulp van een bouillonblokje.
Giet het vet af van het gehakt.
Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur.
Voeg de ui, de wortel, de knoflook en het laurierblad toe.
Bak het geheel 4 tot 5 minuten zodat alles zacht begint te worden.
Roer de suiker en de oregano.
Voeg het sap van een halve citroen toe.
Voeg de tomaten en de bouillon toe.
Wil je een gladde saus, pureer dan het geheel zonder het laurierblad.
Voeg het gehakt toe en breng al roerend het geheel aan de kook.
Laat de saus op laag vuur 45 tot 60 minuten af en toe roerend zachtjes koken totdat de saus ingedikt is.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water.
Giet de spaghetti af en verdeel het over 4 borden.
Schep de saus er over en rasp er eventueel wat Parmezaan over.
Serveer meteen.
Na het afgieten mag de spaghetti ook in de pan met de saus, schep deze dan goed door en serveer.
Spaghetti Bolognese.
Pasta is er in vele soorten en ook zijn er legio mogelijkheden voor sauzen.
- Pieter
- Beheerder
- Berichten: 562
- Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
- Contacteer:
Spaghetti Bolognese.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Ga naar
- Welkom op onze webstek
- Chatbox
- Verse Reisverslagen
- Reisverslagen
- ↳ Schotland 2005
- ↳ Oostenrijk 2006
- ↳ Nieuw Zeeland 2008
- ↳ East Sussex 2009
- ↳ Somerset 2010
- ↳ Schotland 2011
- ↳ Eifel 2011
- ↳ Wales 2012
- ↳ London 2012
- ↳ Cornwall 2013
- ↳ Derbyshire 2015
- ↳ Schotland 2016
- ↳ Sauerland 2017
- ↳ Wales en Herefordshire 2018
- ↳ Kent 2018
- ↳ Lake District & North Yorkshire 2019
- ↳ East Sussex 2019
- ↳ Schotland 2020
- ↳ East Sussex 2022
- ↳ Oostenrijk 2023
- Vakantiefoto's
- ↳ Herm 2000
- ↳ Lanzarote 2002
- ↳ Ierland 2004
- ↳ Schotland 2005
- ↳ Oostenrijk 2006
- ↳ York 2007
- ↳ Schotland 2008
- ↳ Singapore 2008
- ↳ Nieuw Zeeland - Noordereiland 2008
- ↳ Nieuw Zeeland - Zuidereiland 2008
- ↳ East Sussex 2009
- ↳ Somerset 2010
- ↳ Schotland 2011
- ↳ Eifel 2011
- ↳ Wales 2012
- ↳ London 2012
- ↳ Cornwall 2013
- ↳ Derbyshire 2015
- ↳ Schotland 2016
- ↳ Sauerland 2017
- ↳ Wales en Herefordshire 2018
- ↳ Kent 2018
- ↳ Lake District en North Yorkshire 2019
- ↳ East Sussex 2022
- ↳ Oostenrijk 2023
- ↳ Schotland 2024
- Overheerlijke Recepten
- ↳ Sauzen
- ↳ Soepen
- ↳ Rundvlees
- ↳ Varkensvlees
- ↳ Rijst
- ↳ Kip
- ↳ Pie
- ↳ Vis
- ↳ Brood
- ↳ Dessert
- ↳ Lamsvlees
- ↳ Wild
- ↳ Noedels
- ↳ Gebak
- ↳ Aardappel
- ↳ Gehakt
- ↳ Groente
- ↳ Eieren
- ↳ Deeg
- ↳ Thai recepten
- ↳ Lunch
- ↳ Pasta
- Andere foto's en diversen
- ↳ Helivlucht 2017
- ↳ Marrum 2017
- ↳ Dordt in stoom 2018
- ↳ Herfst 2019
- ↳ Internationale Stationaire Motorenshow Nuenen 2023
- ↳ Allerhande
- ↳ Alledaagse beslommeringen
- ↳ Platanenzooi
- ↳ Andere Pagina's
- ↳ Anna vertelt
- ↳ Familie perikelen
- ↳ Overpeinzingen
- Nieuwe Recepten
- Gast Recepten
- Welcome to our website
- For our English speaking guests
- ↳ Travel journals
- ↳ Scotland 2005
- ↳ Austria 2006
- ↳ New Zealand 2008
- ↳ Recipes
- ↳ Sauces
- ↳ Soups
- ↳ Beef
- Soulmates
- Humor
- Heit en Mem