Rendang.

Van kleine hapjes tot lekker stoofvlees, rundvlees voor iedereen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Rendang.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Rendang.

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor het vlees:


750 gr mager stoofvlees.
1 eetlepel sambal oelek.

Voor de boemboe:

1 theelepel gemalen komijn (djinten).
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar).
2 geroosterde kemirinoten.
1 stengel citroengras.
½ theelepel gemalen galanga (laos).
½ theelepel kurkuma.
4 cm verse gember.
3 teentjes knoflook.
1 grote ui.
3 rode cayenne pepers.
¼ theelepel trassi.
3 eetlepels water.

Voor de bereiding:

2 theelepels palmsuiker.
50 gr kokoscrème (santen).
400 ml kokosmelk.
250 ml runderbouillon.
1 laurierblaadje.
2 limoenblaadjes.

Bereidingswijze:

Snij het vlees in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
Doe de blokjes in een kom, schep de sambal er door en laat 30 minuten intrekken.
Verwijder het buitenste blad van de citroengras en snij de stengel in schijfjes.
Schil de gember, snij in dunne plakjes en snij deze weer in dunne reepjes.
Halveer de rode pepers, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en hak de pepers fijn.
Pel de knoflook en hak deze fijn.
Pel de ui en snipper deze fijn.
Voeg alle ingrediënten voor de boemboe toe aan een hak molen en pureer tot een gladde kruidenpasta.
Bak de boemboe met een scheutje olie in een pan met dikke bodem totdat ze begint te geuren.
Voeg het vlees toe en bak nog even mee.
Bak de kokoscrème op laag vuur mee totdat ze smelt.
Roer het geheel goed door zodat het vlees goed bedekt wordt met de kruiden.
Voeg de kokosmelk toe en breng zachtjes aan de kook.
Voeg de palmsuiker, het laurierblad en de limoenblaadjes toe
Voeg daarna de hete runderbouillon toe en breng weer aan de kook.
Laat het geheel zonder deksel zachtjes sudderen totdat het vlees mals is en de saus flink ingedikt is.
Serveer met rijst en een salade.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Rundvlees”