Rundvlees Curry

Van kleine hapjes tot lekker stoofvlees, rundvlees voor iedereen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Rundvlees Curry

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Rundvlees Curry.

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:


4 eetlepels olie.
400 gr stoofvlees.
1 grote ui.
2 teentjes knoflook.
1 rode peper.
1,5 cm verse gember.
2 theelepels gemalen komijnzaad.
2 theelepels gemalen korianderzaad.
1 theelepel kurkuma.
400 gr tomatenblokjes uit blik.
1 theelepel garam masala.
100 gr roomyoghurt.
1 handjevol verse koriander.

Bereidingswijze:

Snij het vlees in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Pel de teentjes knoflook en snipper deze fijn.
Snipper de rode peper fijn.
Schil de gember en snipper deze fijn.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en bak hierin in porties het vlees rondom tot het mooi gebruind is.
Haal het vlees uit de pan en voeg de resterend olie toe aan de pan.
Bak de uien ongeveer 5 minuten, voeg daarna de gember, de pepers en de knoflook toe en bak het geheel nog 2 tot 3 minuten.
Voeg het gemalen komijnzaad, het gemalen korianderzaad en de kurkuma toe en bak deze een minuutje mee.
Doe het vlees weer terug in de pan en roer het geheel goed door.
Voeg de tomatenblokjes toe plus een half blikje water.
Roer alles weer goed door elkaar en breng het geheel aan de kook.
Zet de pan op een laag vuurtje en laat het geheel met het deksel schuin op de pan sudderen totdat het vlees lekker mals is.
Voeg daarna de garam masala en de yoghurt toe, breng het geheel op smaak met zout en eventueel nog wat fijne ringetjes rode peper en laat het geheel nog een half uurtje sudderen.
Hak de verse koriander grof en roer deze vlak voor het serveren door de curry.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Rundvlees”