Entrecote Diane met gebakken aardappeltjes.

Van kleine hapjes tot lekker stoofvlees, rundvlees voor iedereen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Entrecote Diane met gebakken aardappeltjes.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Entrecote Diane met gebakken aardappeltjes.

Ingrediënten voor 2 personen:


500 gr licht kruimige aardappelen.
75 gr ongezouten roomboter.
3 eetlepels zonnebloemolie.
Zeezout en versgemalen zwarte peper.
1 kleine bol knoflook.
1 bosje tijm.
2 eetlepels hele zwarte peperkorrels.
½ theelepel zeezoutvlokken.
2 entrecotes.
2 sjalotten.
3 eetlepels cognac.
1 theelepel Dijon mosterd.
1 theelepel Worcestershire saus.
200 ml runderbouillon.
3 eetlepels slagroom.
1 bosje verse dragon (mag ook 1 eetlepel gedroogde dragon zijn).

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
Kook de aardappelblokjes ongeveer 5 minuten en giet ze af in een vergiet.
Schud de aardappelblokjes in het vergiet zodat ze wat opgeruwd worden.
Smelt 50 gr boter in een grote pan en doe er 2 eetlepels zonnebloemolie bij.
Doe de aardappelblokjes er bij, voeg zout en peper naar smaak toe en bak de aardappelblokjes op middelmatig vuur ongeveer 10 minuten.
Schep af en toe om.
Pel de bol knoflook en haal de teentjes er uit.
Voeg de ongepelde tenen knoflook toe aan de pan en bak ze 15 minuten mee, totdat de aardappelblokjes rondom mooi bruin zijn en de teentje zacht geworden zijn.
Hak de tijmblaadjes fijn en strooi ze over de aardappelblokjes en bak ze nog 5 minuten mee.
Pel en snipper de sjalotten heel fijn.
Verwarm de borden voor.
Doe de peperkorrels in een vijzel en vermaal ze grof.
Voeg het zeezout toe en mix het geheel.
Strooi de mix over de entrecotes zodat ze rondom lichtjes van een zout en peperkorst zijn voorzien.
Smelt de resterende boter in een pan en voeg de rest van de olie toe.
Braad hierin de entrecotes op middelhoog vuur, ongeveer 2 minuten aan elke kant voor rare of 3 minuten aan elke kant voor medium rare.
Haal het vlees uit de pan en leg ze te rusten op de voorverwarmde borden.
Voeg de gesnipperde sjalotten toe aan het braadvet en bak ze ongeveer 2 tot 3 minuten totdat ze zacht en lichtbruin geworden zijn.
Voeg de cognac toe aan de pan (zet de afzuiging uit, want de verdampende alcohol kan vlam vatten).
Kook de cognac ongeveer 15 seconden lang om alle alcohol te verdampen.
Voeg al roerend de mosterd en de Worcestershire saus toe.
Voeg daarna de runderbouillon toe en kook dit in totdat de helft is overgebleven.
Roer de slagroom er door en kook verder in totdat de saus mooi aan de achterkant van een lepel blijft hangen.
Breng op smaak met peper en zout en voeg de dragon toe (voeg de gedroogde dragon tijdens en inkoken al toe om de blaadjes zacht te maken).
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Rundvlees”