Aziatisch gekruide runder voorschenkel met papaja salade.

Van kleine hapjes tot lekker stoofvlees, rundvlees voor iedereen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Aziatisch gekruide runder voorschenkel met papaja salade.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Aziatisch gekruide runder voorschenkel met papaja salade.

Ingrediënten voor 6 tot 8 personen:

Voor de schenkel:


1 schenkel van ongeveer 3 kilo met bot.
4 eetlepels zonnebloemolie.
4 grote uien.
3 cm gember.
½ rode peper.
20 gr miso pasta
½ theelepel Chinese 5 kruidenpoeder.
20 gr honing.
20 gr ketjap manis.
3 eetlepels donkere sojasaus.
4 eetlepels mirin.
1 bosje verse koriander.
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.

Voor de dressing:

1 rode peper.
2 teentjes knoflook.
2 limoenen.
2 eetlepels vissaus.
2 eetlepels palmsuiker.

Voor de salade:

150 gr niet al te rijpe papaja.
1 komkommer.
3 lente-uitjes.
1 bosje verse koriander.
1 bosje verse munt.
60 gr geroosterde ongezouten pinda’s.
40 gr granaatappelzaadjes.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden.
Pel en snipper de uien.
Schil de gember en snij deze heel fijn.
Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de halve peper en snij heel fijn.
Wrijf de schenkel in met de helft van de olie en breng op smaak met zout en peper.
Verhit een ruime braadslee op middelhoog vuur en bak hierin de schenkel aan alle zijden aan.
Haal de schenkel uit de braadslee en voeg de resterende olie aan de braadslee toe.
Fruit hierin de ui, chili, gember, miso en 5 kruidenpoeder 8 tot 10 minuten aan totdat de uien zacht en mooi bruin zijn.
Voeg de honing, de ketjap, de sojasaus, de mirin en 500 gr water toe en breng al roerend aan de kook.
Leg de schenkel terug in de braadslee, breng het geheel aan het sudderen, dek de braadslee af met een dubbele laag aluminiumfolie en zet het geheel in de oven.
Laat het geheel 4 ½ uur in de oven stoven.

Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de rode peper en snij heel fijn.
Pel de teentjes knoflook en snij heel fijn.
Pers de limoenen uit.
Rasp de palmsuiker.
Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een kom en breng op smaak.

Schil de papaja, halveer en snij in dunne plakjes.
Snij van 150 gr komkommer na het verwijderen van de zaadjes mooie dunne plakjes.
Snij de lente-uitjes in schuine dunne ringen.
Hak 1 handvol koriander en 1 handvol munt redelijk grof.
Hak de pinda’s grof.
Meng alle ingrediënten voor de salade in een grote kom en meng er 3 eetlepels van de dressing door.
Breng eventueel nog op smaak met limoensap, vissaus of palmsuiker.

Haal de schenkel na de kooktijd uit de braadslee en zet aan de kant.
Zet de braadslee op hoog vuur en kook de saus in totdat deze begint in te dikken.
Snij het vlees in 4 stukken en meng het weer in de saus.
Serveer het vlees op grote schalen met de saus, leg de salade er naast.
Hak de koriander fijn en strooi dit over het vlees.
Garneer de salade eventueel nog met wat granaatappelzaadjes en gehakte pinda’s.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Rundvlees”