Boeuf Stroganoff.

Van kleine hapjes tot lekker stoofvlees, rundvlees voor iedereen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Boeuf Stroganoff.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Boeuf Stroganoff

Ingrediënten voor 4 personen:


500gr malse biefstuk, kogel of haas.
1 grote ui.
1 blikje tomatenpuree.
125gr kastanjechampignons.
125ml slagroom.
75gr roomboter.
1 scheutje olijfolie.
2 theelepels gerookte paprikapoeder.
2 theelepels pittige paprikapoeder.
200ml droge witte wijn.
1 teentje knoflook.
Zout en versgemalen peper.

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui.
Snij de steeltjes van de champignons, snij ze doormidden en snij er dan plakjes van.
Pel het teentje knoflook en snij in dunne plakjes.
Doe de helft van de boter in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui op middelhoog vuur zacht en glazig.
Voeg de champignons en de knoflook toe en fruit dit totdat de champignons mooi bruin gekleurd zijn.
Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe, bak dit nog zo’n 3 minuten mee.
Voeg de witte wijn toe en breng aan de kook.
Kook de witte wijn in tot ongeveer de helft overgebleven is.
Voeg de slagroom toe en breng het geheel net aan de kook.
Breng op smaak met peper en zout en haal de pan van het vuur.
Doe de andere helft van de boter in een hete pan en voeg een scheutje olijfolie toe.
Bak de biefstukken stuk voor stuk in de hete boter naar wens, houd ze warm in de oven en laat na de laatste biefstuk het vlees rusten.
Snij de biefstukken in reepjes en leg ze in een voorverwarmde serveerschaal.
Breng de saus weer op temperatuur en giet deze over het vlees.
Serveer de Boeuf Stroganoff met bijvoorbeeld de aardappel-knoflookpuree en eventueel met verse boontjes.

Gerookte paprikapoeder haal je hier: Gerookt Paprikapoeder
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Gebruikersavatar
Greetje

Re: Boeuf Stroganoff.

Bericht door Greetje »

Het was weer héééééérlijk!!!
OOK met een schnitzel ... mjammie ;-)
Gebruikersavatar
Ellen
Berichten: 6
Lid geworden op: 24 sep 2012, 00:37
Contacteer:

Re: Boeuf Stroganoff.

Bericht door Ellen »

Zo vanavond voor het eerst een heerlijk recept van je gemaakt,
het was echt waar zalig.
Dus ben bang dat ik de jongens maar vaker naar hun vader moet sturen om je heerlijke gerechten uit te proberen.

Dank je wel hiervoor kanjer.

XxX Ellen
Plaats reactie

Terug naar “Rundvlees”