Rundvlees Biryani Speciaal.

Van kleine hapjes tot lekker stoofvlees, rundvlees voor iedereen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Rundvlees Biryani Speciaal.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Rundvlees Biryani Speciaal.

Ingrediënten voor 2 a 3 personen:


50 ml volle melk.
1 buisje saffraan.
500 gram magere runderlappen.
2 grote uien.
3 teentjes knoflook.
20 gr verse gemberwortel.
1 ½ verse rode peper.
1 theelepel kruidnagelpoeder.
1 theelepel gemalen komijn.
1 theelepel gemalen koriander.
1 theelepel kaneelpoeder.
2 theelepels kardemompoeder.
2 theelepels zeezout.
2 theelepels gemalen nootmuskaat.
100 ml dikke yoghurt.
2 laurierblaadjes.
1 theelepel basterdsuiker.
150 gr basmati rijst.
2 eetlepels vers gehakte koriander.
Vers gemalen zwarte peper.

Bereidingswijze:

Doe de melk in een beker, doe de saffraan er bij en maak deze warm in de magnetron.
Let op, niet laten koken.
Laat de saffraan minimaal 3 uur trekken in de melk, maar het liefst een nacht in de koeling nadat het afgekoeld is.
Snij het vlees in blokken en bestrooi het met wat zout en veel versgemalen zwarte peper.
Wrijf het vlees in met wat olie, zonnebloem olie mag, maar ook olijfolie is prima.
Verhit een pan en bak hierin het vlees in porties rondom bruin.
Doe het vlees in een pan, groot genoeg voor alle ingrediënten.
Snij één van de uien in grove stukken en doe ze in een keukenmachine.
Voeg de grof gesneden knoflook toe.
Maak de rode pepers schoon, snij ze in stukken en doe deze ook in de keukenmachine.
Schil de gember en snij in stukjes, voeg toe in de keukenmachine.
Doe er 25 ml koud water bij en haksel alles tot een gladde pasta.
Voeg de kruidenpoeders toe met 1 theelepel zeezout, veel vers gemalen zwarte peper en mix dit mengsel goed doorelkaar.
Doe 2 eetlepels olie in de pan waar het vlees in gebakken is en bak hierin de gekruide uienpasta voor ongeveer 10 minuten totdat het lichtjes gaat bruinen.
Roer het mengsel regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Voeg het gebakken mengsel toe aan het vlees.
Doe hier 220 ml water bij, de yoghurt en de laurierblaadjes.
Breng het geheel aan de kook en laat dit net zo lang sudderen totdat het vlees uiteen valt.
Kook eventueel de saus nog wat in, dit moet een mooie dikke saus zijn. Denk hierbij aan pindasaus.
Snij de tweede ui in tweeën en daarna in dunne halve ringen.
Fruit de ui in wat olie op middelhoog vuur totdat ze zacht en lichtbruin gekleurd zijn.
Voeg deze toe aan het vlees en roer het er doorheen.
Vul een steelpan voor de helft met kokend water, een snufje zout en de melk met de saffraan. Voeg hier de rijst aan toe en kook deze volgens de verpakking.
Hak de koriander en meng deze na het afgieten door de gekookte rijst.
Laat de rijst nog even stomen in de pan.
Smakelijk eten.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Rundvlees”