Biefstuk met Pepersaus.

Van kleine hapjes tot lekker stoofvlees, rundvlees voor iedereen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Biefstuk met Pepersaus.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Biefstuk met Pepersaus.

Voor 4 personen

Ingrediënten:


4 biefstukken.
50 gr boter.
200 ml rund fond.
250 ml kookroom.
Vers gemalen peper naar smaak.
Maizena om te binden.

Bereidingswijze:

Doe zout en peper naar smaak op de biefstukken.
Zet een koekenpan op hoog vuur en zodra deze heet is 25 gram boter in de pan doen.
Leg zodra het schuim van de boter is verdwenen de biefstukken in de pan en voeg na ongeveer 1 minuut de resterende boter toe.
Bak de biefstukken naar smaak, rood of medium en neem ze uit de pan.
Leg de biefstukken op een warm bord en dek af met aluminiumfolie, maar sluit de folie niet helemaal af.
Door de folie af te sluiten gaat het vlees stoven.
Giet het braadvet uit de koekenpan en zet de pan terug op middel hoog vuur.
Giet de fond in de pan en roer de aanbaksels los.
Kook de fond ongeveer 2 minuten inkoken en giet dan de kookroom er bij.
Kook het mengsel nog ongeveer 3 minuten in en bind de saus met wat in koud water aangemaakte maizena.
Breng de saus op smaak met een beetje zout en veel vers gemalen peper. (4 seizoenen peper)
Voeg eventueel nog wat groene peperkorrels toe.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Rundvlees”