Carne Picante.

Van kleine hapjes tot lekker stoofvlees, rundvlees voor iedereen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Carne Picante.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Carne Picante.

Ingrediënten:


1 kg runderpoulet.
3 Laurierblaadjes.
10 gr. zout.
1 theelepel cayennepeper.
1 eetlepel knoflookpulp.
1 klein blikje tomatenpuree.
5 kruidnagelen.
20 gr vleesbouillonpoeder.
1 theelepel gemalen komijn.
1 rode paprika.
1 ui.
1 jalapeñopeper.
Salsa.
Smeltkaas of geraspte kaas.

Voor erbij:


Guacamole – sour cream – ijsberg sla – eventueel kidney bonen.

Bereidingswijze:

Meng de kruiden door elkaar en bak het vlees in kleine porties rondom bruin.
Doe de knoflookpulp en de kruiden erbij en roer het geheel goed door. Voeg dan water toe tot alles net onder staat en breng het aan de kook.
Voeg de tomatenpuree, de laurierblaadjes en de kruidnagelen toe en laat het na goed roeren lekker met gesloten deksel pruttelen.
Regelmatig even goed doorroeren, het vlees is klaar als het bijna uiteen valt.



Afwerking van de Carne Picante:

Bak wat reepjes paprika, uienringen en wat jalapeñopeper in een pan. Leg het warme vlees op een bord, verdeel hier de gebakken groentes overheen.
Strooi hier de geraspte kaas over of leg er wat plakken smeltkaas over en laat de kaas smelten onder de grill.
Serveer met de salsa erover.

Heerlijk met Mexicaanse rijst, guacamole, sour cream en ijsberg sla. Voor de liefhebber kunnen er ook kidney bonen bij geserveerd worden.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Rundvlees”