Oven gebraden sukadelappen.

Van kleine hapjes tot lekker stoofvlees, rundvlees voor iedereen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Oven gebraden sukadelappen.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Oven gebraden sukadelappen.

Ingrediënten:


4 sukadelappen van ongeveer 250 gr per stuk.
3 eetlepels koolzaadolie.
3 grote sjalotten.
1 kleine knolselderij.
2 wortels.
2 à 3 tenen knoflook.
250 ml rode wijn.
500 ml runderbouillon.
2 eetlepels tomatenpuree.
2 twijgjes verse tijm.
1 laurierblad.
1 theelepel Engelse mosterd.
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.

Bereidingswijze:

Pel en snij de sjalotten in schijfjes.
Snij de knolselderij in blokjes.
Snij de wortels in de lengte door en snij er halve maantjes van.
Pel de knoflook en pureer deze met een mes.
Strip de blaadjes van de takjes tijm.
Verwarm de oven voor op 160 graden C.
Bestrooi het vlees met zout en peper naar smaak.
Verhit in een braadpan 1 eetlepel olie en bak hierin het vlees aan zodat het mooi gebruind is.
Leg het vlees in een grote ovenschaal met een deksel.
Doe de resterende olie in de braadpan en bak hierin op laag vuur de sjalotten, de wortels en de selderij ongeveer 8 minuten tot ze beginnen te kleuren.
Voeg de knoflook toe en bak deze nog een minuutje mee.
Schep het mengsel in de ovenschaal bij het vlees.
Zet de braadpan weer op het vuur en voeg de wijn toe.
Breng deze aan de kook, roer alle aanbaksels los en giet de wijn daarna bij het vlees en de groenten.
Verwarm de runderbouillon en roer hier de tomatenpuree door.
Strooi de tijmblaadjes in de bouillon en voeg de mosterd en het laurierblad toe.
Breng het geheel aan de kook en giet daarna bij het vlees en de groenten.
Dek de bovenkant van het vlees en de groenten af met een stuk passend gemaakt bakpapier en dek de ovenschaal af met het deksel.
Braad het geheel 3,5 tot 4 uur in de oven totdat het vlees heerlijk mals is.
Haal na de braadtijd het vlees voorzichtig uit de ovenschaal en leg het op een bord.
Zeef de saus en de groenten door een fijne zeef in een schone pan en duw met de achterkant van een soeplepel de groenten zoveel mogelijk door de zeef.
Roer het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.
Breng de saus aan de kook en laat het nog 3 tot 5 minuten zachtjes koken totdat deze iets ingekookt is en een mooie glans heeft.
Voeg het vlees voorzichtig aan de pan toe en verwarm het geheel nog 3 tot 4 minuten door.
Serveer het vlees met aardappelpuree en verse groenten.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Rundvlees”