Asperges met varkenshaas en gebakken aardappelen

Het meest gegeten stukje vlees, heel veelzijdig en een smakelijk stukje vlees.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Asperges met varkenshaas en gebakken aardappelen

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Asperges met varkenshaas en gebakken aardappelen.

Ingrediënten voor 4 personen:


1 kleine rode ui.
100 gr en 2 eetlepels boter.
Zout en versgemalen zwarte peper.
2 kg verse asperges.
1 kg aardappelen.
50 gr Parmezaan.
50 gr belegen kaas.
4 kleine varkenshaasjes.
3 eetlepels olie.
1 theelepel suiker.
½ bosje dille.
½ bosje platte peterselie.
½ bosje bieslook.

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui heel fijn en meng deze door 50 gr zachte boter.
Breng op smaak met peper en zout.
Maak van de uienboter een rol in keukenfolie en leg hem in de koelkast.
Rasp de Parmezaan en de belegen kaas.
Verwarm de oven voor op 175 graden C.
Schil de aardappelen, snij ze in grove stukken en kook ze ongeveer 20 minuten in water met wat zout.
Giet de aardappelen af, schep er 2 eetlepels boter bij en schud het geheel goed om.
Schil de asperges en snij de houterige onderkant er af.
Dep de varkenshaasjes droog, kruid ze met zout en peper en schroei ze in een hete pan met de olie rondom dicht.
Leg de varkenshaasjes aan de ene kant in een braadslee en leg de aardappelen aan de andere kant in de braadslee.
Bestrooi de aardappelen met de geraspte kaas.
Bak het geheel ongeveer 15 minuten in het midden van de oven en grill daarna nog eens 5 minuten totdat de aardappelen een mooi bruin korstje hebben gekregen.
Kook de asperges ongeveer 15 minuten in water met de suiker en wat zout.
Was de dille, de peterselie en de bieslook, schud goed droog en hak ze daarna fijn.
Smelt in een kleine pan de resterende 50 gr boter totdat ze begint te schuimen en haal dan van het vuur.
Voeg de gehakte kruiden toe.
Laat de asperges goed uitlekken en verdeel ze over warme borden.
Snij de varkenshaasjes in mooie plakken en leg er schijfjes uienboter op.
Lepel de kruidenboter over de asperges en leg er dan de gebakken aardappelen bij.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Varkensvlees”