Chili geglaceerde ribben.

Het meest gegeten stukje vlees, heel veelzijdig en een smakelijk stukje vlees.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Chili geglaceerde ribben.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Chili geglaceerde ribben.

Ingrediënten voor 4 personen:


1000 gr platte rib (dik bevleesd) of 1500 gr spareribs.
1 theelepel zwarte peperkorrels.
3 laurierblaadjes.
1 bosje platte peterselie.
1 ui.
1 wortel.
175 gr tomatenketchup.
150 gr pittige chilisaus.
100 ml sojasaus.
175 gr donkerbruine basterdsuiker.
4 eetlepels teriyakisaus.

Bereidingswijze:

Snij de platte rib in individuele ribben en leg ze in een grote pan.
Schil de wortel, snij deze in grove stukken en voeg toe aan het vlees.
Pel de ui, snij deze in grove delen en voeg toe aan het vlees.
Voeg de peperkorrels, de laurierblaadjes en het bosje platte peterselie toe.
Zet het geheel onder water en breng aan de kook.
Laat het vlees langzaam garen in de pan, ongeveer anderhalf uur.
Doe de tomatenketchup, de chilisaus, de sojasaus, de suiker en de teriyakisaus in een steelpan en laat het mengsel even sudderen onder goed roeren.
Voeg eventueel wat chilivlokken toe als het pittiger mag.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Haal het vlees uit de pan als het gaar is en leg het in een breed bakblik.
Bestrijk het vlees rondom met de marinade en zet het in de oven.
Bak het vlees in de oven op en bestrijk het af en toe met wat marinade.
Na 20 tot 30 minuten is het vlees helemaal klaar.
Serveer de ribben met wat coleslaw en een gepofte aardappel met soure cream.

Persoonlijk gebruik ik de chipotle chilisaus, hier verkrijgbaar: Chipotle chilisaus
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Varkensvlees”