Babi Pedis Manis.

Het meest gegeten stukje vlees, heel veelzijdig en een smakelijk stukje vlees.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Babi Pedis Manis.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Babi Pedis Manis.
Pittig varkensvlees in zoete ketjapsaus.

Ingrediënten voor 4 personen:


750 gr hamlappen.
3 sjalotten.
5 tenen knoflook.
5 eetlepels olie.
5 rode pepers.
2 theelepels gemalen koriander.
225 ml ketjap manis.
125 ml water.
3 lente-uitjes.

Bereidingswijze:

Snij het vlees in blokjes van ongeveer 2,5cm.
Pel de sjalotten en de teentjes knoflook en snipper ze fijn.
Maak de rode pepers schoon en snipper ze fijn.
Verhit een wok op hoog vuur, wrijf een beetje olie over het vlees en bak de blokjes in delen bruin.
Schep het vlees uit de wok en zet het vuur middelhoog.
Verhit de olie in de wok en bak hierin de sjalotten, de knoflook en de pepers 3 minuten.
Voeg het vlees weer toe aan de wok en bak nog 2 minuten.
Voeg de ketjap en het water toe en breng aan de kook.
Laat het geheel zachtjes sudderen tot het vlees gaar is en de saus dik en kleverig.
Snij de lente-uitjes diagonaal in ringen en voeg net voor het serveren toe.
Voeg eventueel nog wat suiker naar smaak toe.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Varkensvlees”