Zoet spek.

Het meest gegeten stukje vlees, heel veelzijdig en een smakelijk stukje vlees.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Zoet spek.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Zoet spek.

Ingrediënten voor 1 kilo buikspek.


30 gr verse gember.
2 teentjes knoflook.
1½ theelepel uienpoeder.
1½ theelepel Laos.
6 eetlepels sojasaus.
2 theelepels limoensap.
1 theelepel vijfkruidenpoeder.
4 eetlepels tomatenketchup.
10 eetlepels donkerbruine basterdsuiker.
1 theelepel sambal oelek.
1 l water.
1 theelepel zout.
1 kg buikspek.
Versgemalen zwarte peper.
Vissaus.

Bereidingswijze:

Snij het spek zonder zwoerd in reepjes van ongeveer 1 cm dikte.
Schil de gember en snij in heel fijne blokjes.
Pel de teentjes knoflook en snipper deze fijn.
Neem een pan of wok die groot genoeg is voor alle ingrediënten.
Voeg alle ingrediënten behalve het spek toe en breng aan de kook.
Laat het zachtjes sudderen totdat alle suiker opgelost is.
Breng de saus op smaak met wat peper en vissaus.
Voeg het spek toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat bijna al het vocht verdampt is en de saus zoet en kleverig is.
Schep tussen door het vet van de saus.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Varkensvlees”