Mexicaanse Rijst.

Een prima alternatief voor aardappelen en met veel kruiden en specerijen in iets bijzonders om te toveren.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Mexicaanse Rijst.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Mexicaanse Rijst.

Ingrediënten:


1 ui.
2 teentjes knoflook.
400 gr rijst. (geen snelkookrijst)
4 eetlepels olie.
8 deciliter vleesbouillon.
1 theelepel gemalen komijn.
1 blikje tomatenpuree.
2 eetlepels citroensap.

Eventueel 150 gr. doperwtjes en 150 gr. In kleine blokjes gesneden wortel.



Bereidingswijze:

Snipper de ui en snij de knoflook heel fijn.
Doe de olie in een gewone kookpan en verhit deze.
Voeg de rijst, de ui en de knoflook toe en bak de rijst al roerend op een matig vuur totdat alle rijstkorrels glazig zijn.
Roer het komijnpoeder door de rijst en voeg daarna de bouillon toe.
Breng het geheel aan de kook.
Roer af en toe en kook de rijst op een laag pitje in ongeveer 12 tot 15 minuten gaar tot de rijst alle bouillon opgenomen heeft.
Zorg voor een goed sluitend deksel op de pan.
Maak ondertussen van de tomatenpuree met het citroensap en 2 eetlepels water een glad sausje.
Wil je de doperwtjes en worteltjes ook toevoegen, kook deze dan in een bodempje water met wat zout beetgaar en laat ze uitlekken in een zeef.
Als de rijst gaar is, maak deze dan voorzichtig los met een vork en meng met een vork en een lepel de tomatensaus en eventueel de doperwtjes en worteltjes er door.
De rijst is prima in te vriezen en je kunt de rijst van tevoren al maken om daarna in de magnetron weer op te warmen.
Hierdoor zal de rijst ook iets droger zijn.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Re: Mexicaanse Rijst.

Bericht door Pieter »

Deze rijst is heerlijk bij de Carne Picante
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Rijst”