Muntrijst.

Een prima alternatief voor aardappelen en met veel kruiden en specerijen in iets bijzonders om te toveren.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Muntrijst.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Muntrijst.

Ingrediënten:


2 kopjes basmati rijst.
1 flinke bos munt.
Verse gember. (stukje van ongeveer 1,5cm)
2 a 4 groene chilipepers. (naar smaak, wees niet bang, de munt verzacht de scherpte)
2 teentjes knoflook.
2 eetlepels fijn gesnipperde ui.
2 eetlepels olie. (elke lichte olie mag)
Zout naar smaak.

Bereidingswijze:

Was de muntblaadjes en dep ze droog.
Doe de muntblaadjes, de chilipepers, de klein gesneden gember en de teentjes knoflook in een hakmolen of in een vijzel en maal het grof, voeg eventueel een heel klein beetje water toe.
Als je van droge losse rijst houdt, kook ze dan eerst op de volgende manier.
Verhit 2 eetlepels olie in de pan en voeg de rijst toe, bak de rijst heel kort en zorg ervoor dat alle rijst goed gecoat is met de olie.
Voeg hierna het water en het zout toe en kook de rijst zachtjes beetgaar.
Doe een beetje olie in een pan en bak hierin de gesnipperde ui en het mengsel totdat de aroma’s goed vrijkomen en roerbak hier de rijst doorheen om de kruiden goed te mengen met de rijst.
Heb je liever een wat plakkerige rijst, volg dan het recept zoals het hieronder staat.
Verhit op matig vuur de 2 eetlepels olie en bak hier het kruidenmengsel en de fijn gehakte ui in totdat de aroma’s goed vrijkomen.
Voeg de rijst toe en bak die een minuutje mee zodat de rijst gecoat is met de olie en de kruiden.
Voeg water met zout naar smaak toe, roer nogmaals om en kook de rijst tot het gaar is.
Gebruik net genoeg water om de rijst gaar te krijgen zonder dat je water hoeft af te gieten.
Bij basmati rijst gebruik je ongeveer 2 kopjes water op 1 kopje rijst.

Heerlijk bij de kip curry.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Rijst”