Terug op het nest.

Reislog van onze trip naar Oostenrijk in juni 2023
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 576
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Terug op het nest.

Bericht door Pieter »

We zijn weer terug en hebben inmiddels een warme nacht in ons eigen bed doorgebracht. Ondanks dat alles dicht was en de zon zoveel mogelijk buiten gesloten, was het erg warm in huis.
Gisteravond daarom ongeveer alles open gezet om de warmte te verdrijven, maar de nacht was ook niet koel te noemen.
Zondagmorgen zijn we weer vertrokken uit Oostenrijk, een week vliegt voorbij en eigenlijk hadden we daar alles zo'n beetje wel gezien. Het was weer zeer aangenaam en we hadden een prima plek om weer eens van de Alpen te genieten. Het blijft toch indrukwekkend, al die grote hopen steen.
De reis naar Karlsruhe bleek er eentje met hindernissen, al met al hebben we best veel vertragingen gehad. Blijkbaar hadden ze in Duitsland een lang weekend waardoor het best druk was op de weg. Nou helpt het rijgedrag ook niet mee, vooral niet op de stukken waar geen maximum snelheid geldt. Je komt ogen tekort als je in wil halen en door al de oplichtende remlichten krijg je een heel onrustig verkeersbeeld.
Waar het weer in Oostenrijk aangenaam was, hoe verder Duitsland in, hoe warmer het werd. Een zwarte spijkerbroek in de auto is dan eigenlijk niet de beste keuze, ik kreeg het gevoel dat de eieren gekookt waren :lach2: . Toen de auto eindelijk aan de kant kon bij het hotel voor de nacht was dat zeer aangenaam, we waren beide zo gaar als een pieper. Het koude biertje beim Schupi viel dan ook al een bom :bier: , eigenlijk hadden we eerst de spullen naar de kamer moeten brengen, maar uiteindelijk is het toch nog gelukt.
De kamer is niet groot, maar voor één nacht is dat geen probleem. Het was netjes en schoon met een goede badkamer er bij. Na de installatie zijn we weer naar de biergarten getogen waar het aangenaam vertoeven was in de schaduw van een stel platanen. De schnitzel was heerlijk en na nog een paar biertjes ging het licht om half tien al uit :gaap1: .
Gistermorgen hebben we nog een ontbijtje gehad, maar dat was al met al niet veel soeps. De koffie was weer zwart en sterk en dat is het voornaamste. Na het afrekenen waren we al mooi op tijd onderweg naar huis, kwart over negen reden we de snelweg al op en kon de laatste rit van deze vakantie beginnen.
Eigenlijk ging deze reis heel voorspoedig, dat hadden we niet verwacht gezien het maandag was. Wel veel vrachtverkeer, maar daar hebben we heel weinig last van gehad. Op een paar kleine vertragingen na stonden we al heel snel bij Venlo, alwaar het meteen stil stond. Een ongeval blijkbaar, maar we hadden geluk dat we bij de afslag Venlo in stonden, dus dan maar door de stad. Dat ging al met al heel vlotjes waarna we al snel op de A67 terecht kwamen. Ook deze weg is berucht om z'n ongevallen, gelukkig zat het deze keer mee, alleen bij Eindhoven stond wat file welke we konden vermijden door de parallelweg te nemen.
Zo waren we mooi op tijd weer thuis en na het uitladen van de auto ging een koud biertje :bier: er best in. Daarna hebben we nog maar weer eens een dutje gedaan, het was toch veel te warm om iets te ondernemen. Een leuke afsluiter van een leuke vakantie.
Rest nog het plaatsen van de foto's, al moet ik nog bedenken hoe dat te gaan doen. Misschien dat ik alles in dit blog ga zetten, dan hoeft er niet meer tussen de ene en de andere geschakeld te worden.
Dit was het wel weer, tot een volgende keer. :hallo: :hallo: :hallo: Pieter.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Gebruikersavatar
Paul
Moderator
Berichten: 46
Lid geworden op: 24 sep 2012, 00:07
Contacteer:

Re: Terug op het nest.

Bericht door Paul »

Hallo dame en heer,

Jullie avonturen elke dag gelezen, nu weer tijd voor een commentje van mijn kant. :whaa:
Heb ervan genoten, nu de foto's om de verhalen weer wat kracht bij te zetten. :-)

Ja de temperatuur hier in de lage landen is weer eens op het kookpunt bijna.
Hoop mensen zijn er blij mee, voor mij is dit weer wat overdreven.

Blij dat jullie een goede terugreis gehad hebben al is het met wat opstoppingen en omrijden,
zo zie je weer eens wat meer van de streken. :eek:

De boel in huis weer aan de kant gekregen of nog even lekker na sudderen en klaar maken voor het "normale" leven.
Vakanties, vaak mooie herinneringen.

:hallo: :hallo: Paul. (en die andere opa)
Plaats reactie

Terug naar “Oostenrijk 2023”