
Indische gehaktballetjes
Ingrediënten:
500 g half-om-halfgehakt of rundergehakt.
3 sjalotjes.
4 teentjes knoflook.
50 ml ketjap manis.
1 el sambal badjak.
2 tl gemberpoeder.
1 tl gemalen komijn.
1,5 tl gemalen koriander.
1 tl zout.
0,5 tl citroensap.
25 gr paneermeel.
Bereidingswijze:
Pel de sjalotten en de teentjes knoflook, snij de sjalotten in kleinere stukken en voeg ze toe aan een hakmolentje.
Voeg de ketjap, de sambal, het gemberpoeder, de komijn, de koriander, het citroensap en het zout toe en maal het geheel tot een gladde pasta.
Kneed de pasta samen met het paneermeel door het gehakt en draai daarna kleine gehaktballetjes van het mengsel.
Laat de gehaktballetjes een half uurtje opstijven in de koelkast.
Verhit een scheut olie in een pan en bak de balletjes rondom bruin.
Serveren
Serveer de Indische gehaktballetjes warm of koud als borrelhapje, of maak er een zoete ketjapsaus bij en serveer dan met wat witte rijst en groenten.