Romige aspergesoep met kip en lente-ui

Soep, wie lust het niet, hier een aantal overheerlijke varianten, simpel en heerlijk.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 587
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Romige aspergesoep met kip en lente-ui

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Romige aspergesoep met kip en lente-ui

Ingrediënten voor 4 personen:


1 kg ongeschilde asperges.
1 bosje lente-uitjes.
2 kipfilets.
1,5 el kippenbouillonpoeder.
1,2 l water.
30 gr ongezouten roomboter.
30 gr bloem.
1 bosje platte peterselie.
2 tl Koreaanse chilivlokken of 1 tl gewone chilivlokken.
Zeezout en gemalen witte peper naar smaak.

Bereidingswijze:

Breng in een grote pan het water aan de kook en voeg het bouillonpoeder toe.
Voeg de chilivlokken en de kipfilets toe en laat de kipfilets garen in de bouillon.
Schil ondertussen de asperges en breek het ingedroogde deel van de asperges af.
Verwijder de kipfilet uit de bouillon wanneer deze gaar zijn (ongeveer 15 tot 25 minuten).
Voeg de schillen en de afgebroken stukken asperge toe aan de bouillon en laat deze een uurtje trekken.
Snij ondertussen de lente-uitjes in dunne ringetjes en hak de blaadjes van de peterselie fijn.
Snij de kipfilets in kleine blokjes, of trek het uit elkaar met 2 vorken.
Zeef de bouillon in een schone pan en druk met een houten lepel de aspergepulp goed uit om zoveel mogelijk het vocht eruit te halen.
Snij de geschilde asperges in stukjes van ongeveer 2 cm en voeg toe aan de bouillon, bewaar de kopjes.
Breng het geheel aan de kook en laat de aspergestukje lekker gaar worden.
Pureer het geheel met behulp van een staafmixer
Maak de eerste pan schoon en smelt hierin de roomboter.
Voeg de bloem toe en roer deze goed door de gesmolten roomboter.
Bak het geheel op laag vuur ongeveer 4 minuten om de bloem te garen.
Voeg al roerend soeplepel voor soeplepel de gepureerde aspergesoep toe aan de roux zodat er geen klontjes ontstaan.
Breng het geheel weer aan de kook en voeg de aspergekopjes toe totdat deze net gaar zijn en de soep lekker gebonden wordt.
Voeg de kip, de lente-uitjes en de peterselie toe en breng de soep op smaak met zeezout en witte peper, eventueel nog wat Koreaanse chilivlokken toevoegen.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Soepen”