Chili kip met pandan rijst

Nee, geen plofkip, maar wel erg lekker. Lekker op veel verschillende manieren, zowel warm als koud.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Chili kip met pandan rijst

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Chili kip met pandan rijst.

Ingrediënten voor 2 personen:

Voor de saus:


4 teentjes knoflook.
2,5 cm verse gember.
1 rode peper.
½ rode paprika.
2 tomaten.
5 eetlepels water.
2 eetlepels tomaten ketchup.
1 theelepel lichtbruine suiker.

Voor de kip:

1 eetlepel arachideolie.
250 gr kipfilet.
½ rode paprika.
1 bosje lente-uitjes.
2 eetlepels sojasaus.

Bereidingswijze:

Pel de teentjes knoflook en snij ze fijn.
Schil de gember en snij fijn.
Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de rode peper en snipper heel fijn.
Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de paprika en snij de helft in blokjes en de andere helft in dunne reepjes.
Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snij in blokjes.
Maak de kipfilet schoon en snij in blokjes.
Snij de lente-uitjes in ringen.

Kook de pandan rijst volgens de verpakking.

Voor de saus:

Doe al de ingrediënten voor de saus in een keukenmachine of blender en maal totdat het een mooie gladde saus is.

Voor de kip:

Verhit de wok totdat hij begint te walmen.
Doe de olie in de wok en daarna de kip, roerbak de kip 2 tot 3 minuten zodat ze wat beginnen te kleuren.
Voeg de in reepjes gesneden paprika toe en roerbak nog 2 minuten.
Giet de saus in de wok en breng deze aan de kook.
Laat het geheel nog 3 minuten koken en voeg de lente-uitjes toe.
Breng op smaak met de sojasaus.
Smakelijk eten.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Kip”