Wensleydale.

Reislog van onze trip naar het Lake District en North Yorkshire in mei 2019
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 511
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Wensleydale.

Bericht door Pieter » 17 mei 2019, 17:06

Een kort dagje vandaag, want er moet ook op tijd weer ingepakt worden. Wensleydale dus, en wel de creamery. Hier wordt de wereldberoemde Yorkshire Wensleydale Cheese gemaakt en die moet geproefd worden.
Er wordt wel meer Wensleydale kaas gemaakt, maar die mag eigenlijk de naam niet hebben, dus gaan we naar de bron. Er is een prachtig bezoekerscentrum aangelegd en uiteraard is er een winkel bij. Allemaal heel erg netjes en nu eens een winkel met wat andere spullen dan de rest.
We zijn begonnen met een cappuccino :kof1: en voor mij een stuk appeltaart met slagroom :snack: , welke uitstekend smaakte. Het kaasmaken hebben we al veel vaker gezien, dus de demonstratie slaan we over, al was een filmpje over het zelf maken van boter wel leuk om naar te kijken.
Kaas proeven, daar kwamen we voor en die is te vinden in een afgeschermd deel van de shop. Eerst netjes de handjes ontsmetten en daarna mag je een hele reeks kaasjes proeven :snack: .
De naturel Wensleydale is aan ons niet echt besteed, maar het is wel een goede drager van smaken. Uiteindelijk zijn we met 3 kaasjes naar buiten gekomen, te weten Wensleydale met gember, Wensleydale met abrikoos en Wensleydale Cheddar.
Om nou meteen weer terug naar het huisje te rijden was een beetje te gortig en we hadden een deel van de Dales nog niet gezien, daarom hebben we een alternatieve route gezocht.
Deze route door het Swale Dale is erg mooi te noemen, met steile klimmetjes, watervallen en schitterende uitzichten. We hebben het dan ook lekker op ons gemak gedaan, met een aantal stops langs de weg. Gewoon aan de kant zetten op een overzichtelijke en niet al te smalle plek, dan rijdt de schaarse medeweggebruikers er wel omheen.
Toch waren we al mooi op tijd terug en hebben de meeste spullen klaar voor de grijp, zodat we ons morgenvroeg niet hoeven te haasten.
Tot zover over onze eerste week, morgen zitten we in Pickering, net onder de North York Moors.

Laterrrrr :hallo: :hallo: Pieter.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.

Plaats reactie