Pickering.

Reislog van onze trip naar het Lake District en North Yorkshire in mei 2019
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 511
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Pickering.

Bericht door Pieter » 18 mei 2019, 17:58

Gisteren zijn we vertrokken uit ons huisje op de Heights, alle spullen stonden zo ongeveer al klaar, dus inladen en wegwezen. Voor de route hebben we het grootste deel van the Swale Dale gevolgd, over de bulten via smalle weggetjes en steile klimmetjes en afdalingen.
Het weer is nog steeds prima, al is het wel wat afgekoeld, 15 graden, maar dat vinden wij niet erg. We zijn net na 9 uur vertrokken en haast hebben we zeker niet, want op de volgende bestemming kunnen we pas om 3 uur terecht.
Hoe meer we naar het oosten rijden, hoe liefelijker de Dale wordt, het is er veel groener en in plaats van schapen zien we hier steeds meer koeien. Het is ook niet zo hoog meer en de rivier de Swale begint al aardig breder te worden. Net voordat we de oostkant van the Yorkshire Dales National Park voorbij zijn buigen we af naar het zuiden om uiteindelijk toch de wat grotere wegen op te zoeken. Al dat geslinger is leuk, maar ook best wel vermoeiend :blanco: .
Bij de ruïnes van Jervaulx Abbey hebben we een stop gemaakt, er staat daar een erg leuke tearoom met lekkere hapjes. De ruïnes zijn prive bezit en worden door de familie dusdanig onderhouden zodat het niet verder vervalt. De dochter van de eigenaren heeft een bedrijfje opgezet gespecialiseerd in taarten en gebak in de meest mooie vormen en kleuren. Die zijn dus ook in de tearoom te vinden. Kijk maar eens op Jervaulx Abbey . De cappuccino's :kof1: zijn er lekker en de scones en bacon bap zijn heerlijk :snack: .
Hierna hebben we de A wegen maar opgezocht, via de A61 en de A170 schoot het lekker op naar het oosten. We zijn door Helmsley gereden, dat is een leuk historisch dorp en wie weet gaan we het nog bezoeken, maar vandaag stond het er helemaal vol met auto's, maar het ziet er wel heel leuk uit.
Omdat we te vroeg zijn hebben we ook meteen maar een uitstapje op de Moors gemaakt en dat ziet er in het zonnetje niet verkeerd uit. Genoeg om nog te bekijken komende week.
In Pickering hebben we nog wat gedronken bij de The Sun :bier: , een leuke oude pub, bijna op kruipafstand van ons huisje voor deze week :lach2: .
Het huisje? Een echt ouderwets 2 down, 2 up met een aanbouw achter het huis. Niet heel groot, maar och, het is voor een week meer dan voldoende. Na het eten, we hebben thuis gegeten, ging het licht al vrij vroeg uit. Al dat gereis valt niet meer mee :lach2: .

Vandaag was weer een luie dag, ik heb een wandeling het dorp in gemaakt om een brood te scoren bij de warme bakker. Dat is toch veel lekkerder dan het brood uit de super, al is de farmhouse white loaf redelijk te eten. Lang leve de broodrooster :lach2: .
Het is een leuk dorp, met heel veel winkeltjes, allemaal onafhankelijk, grote ketens, behalve de COOP en de Lidl vind je hier niet. Bij de bakker heb ik een mooi vers broodje kunnen bemachtigen en bij de slager zag ik hele mooie entrecote's liggen. Eentje is voor ons beide meer dan genoeg, zo flink dat ze zijn. Ik heb natuurlijk ook de rest bekeken en er lag wel meer vlees waar bij mij het water van in de mond loopt.
Ook het station heb ik even bekeken, er stond een trein binnen, of liever, buiten. Ze waren druk bezig om het dorstige gevaarte van water te voorzien. Hierna werden de wagons weer aangekoppeld, klaar voor vertrek richting Whitby. Komende week gaan wij ook een tripje met deze stoomtrein maken, want naar Whitby wilden we toch al en de route van het spoor loopt door een van de mooiste stukjes North York Moors.
Weer thuis is het vlees in de koelkast beland en het brood in de broodtrommel. Omdat het nog vroeg was zijn we naar Scarborough gegaan om te shoppen. Er moest sowieso nog lemon curd ingekocht worden en voor mij moesten er kruiden komen. Die kunnen we thuis ook kopen, maar die zitten altijd in potjes waar je met een maatschep niet in kunt.
Bij Sainsbury's hebben ze potjes waarbij dat wel gaat, zonder dat de potjes veel te groot worden voor het keukenkastje. Als ik goed geteld heb staan er nu 17 potjes in de tas, plus die ene die al thuis staat. Zo heb ik voor de meest gebruikte kruiden en specerijen een goed potje :knip2: .
Straks gaat die mooie entrecote er aan, lekker met wat verse piepers en gebakken sjalotten, daarna wordt het uitbuiken en bedenken wat we morgen gaan doen. Vooralsnog lijkt het op een ritje door de Moors om zo de sfeer op te snuiven.
Dit is eerst wel weer genoeg om te lezen, de rest volgt later nog wel.

:hallo: :hallo: Pieter.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.

Plaats reactie