Ryedale Folk Museum.

Reislog van onze trip naar het Lake District en North Yorkshire in mei 2019
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 523
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Ryedale Folk Museum.

Bericht door Pieter »

De laatste volle dag alweer, twee weken die voorbij gevlogen zijn. Omdat morgenvroeg ons vertrek weer aanstaande is zijn we vandaag niet al te ver meer weg geweest.
Het Ryedale Folk Museum was daarom een goede keus, het is niet al te ver weg en het is voor ons altijd leuk om te zien hoe mensen vroeger in een bepaalde regio hebben geleefd. Het museum is een verzameling van allerhande gebouwen en verzamelingen van gebruiksvoorwerpen, sommige heel herkenbaar, maar ook dingen waarbij je goed moet kijken hoe ze werken.
Al met al hebben we er bijna 2 uur rondgebanjerd en beide vonden we het heel erg leuk. We hebben zelfs de varkens gevoerd en namen gegeven, de ene heet nu Ham en de andere heet nu Koteletteke :lach2: . Happy pigs zijn het, een droog en warm plekje om te slapen en een heerlijk veld om in te wroeten. Zo zou het moeten zijn, dan zijn we meteen van een hoop stank verlost, want varkens zijn heel zindelijke dieren.
Een hond ziet de mens als baas, een kat ziet de mens als personeel, maar een varken ziet de mens als een gelijke :knip2: .
Tussen al de oude huizen en boerderijtjes staan een heel stel miniaturen, een soort van madurodam zeg maar. Toch vond ik dit mooier, al de huisjes, boerderijtjes, kerkje en zelfs een kasteel zijn gebouwd met kleine steentjes en op de daken kleine leistenen pannen. Erg mooi gedaan en heel leuk om te zien.
Ik heb er dan ook een heel stel foto's van gemaakt, waarvan er zeker een stel van op de fotopagina terecht zullen komen.
De lunch hebben we gebruikt in The Crown. Mocht je ooit in de buurt zijn van Hutton-le-Hole, dan is een bezoekje aan The Crown zeker aan te raden. Alles heerlijk vers en zelf gemaakt, zelfs de friet is versgemaakt en heerlijk. Dat zeg ik niet gauw van friet, want zo'n grote liefhebber ben ik niet. We hebben er heerlijk gegeten, maar dat was wel duidelijk :knip2: .
Omdat de doorgaande weg onderhanden werd genomen, er werd een dikke laag split aangebracht, hebben we op de terugweg een alternatieve route gezocht. Heerlijk rustig rijden over landweggetjes en de enige file die we daar tegenkwamen was een kudde schapen met lammeren die het nodig vonden om via de weg groener gras te vinden.
En zo waren we tegen 3 uur weer terug, mooi op tijd om alvast het een en ander op te ruimen en te genieten van lekker warm gemalen water.
En zo hebben we 2 weken heerlijk naar de kloten geholpen in een paar heel uiteenlopende gebieden. Morgen de reis naar de boot en de overtocht nog, dan zijn we zaterdag weer op ons eigen honk. Daar zal er vast nog een afsluitend verhaaltje geschreven worden, maar dat zien we dan wel weer.
Voor nu is het weer genoeg,

:hallo: :hallo: Pieter.


Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.

Gebruikersavatar
Paul
Moderator
Berichten: 31
Lid geworden op: 24 sep 2012, 00:07
Contacteer:

Re: Ryedale Folk Museum.

Bericht door Paul »

Hoi hoi,

Jammer dat jullie de ontdekkingsreis nu stoppen, we genieten van alle reis perikelen en zien uit naar de foto's.

Het leest zo heerlijk weg en het dromen lukt er ook nog stiekem bij. :ja:

Wat wij zo gelezen hebben komen er weer prachtige plaatjes op de site te staan. :dans1:

Wij wensen jullie een fijne en goede terugreis en kijken uit naar de plaatjes :foto: :kus1:


Gerrie :dans1: :kus1: :kus3: en Paul :hallo: :knuf1: :bier:



Plaats reactie