Snert.

Soep, wie lust het niet, hier een aantal overheerlijke varianten, simpel en heerlijk.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 513
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Snert.

Bericht door Pieter » 15 jan 2020, 17:18

Afbeelding
Snert.

Ingrediënten:


400 gr spliterwten.
2 l water.
500 gr platte rib.
500 gr verse worst.
3 uien.
6 teentjes knoflook.
2 grote rode pepers.
10 cm dikke gemberwortel.
3 stengels prei.
1 kleine knolselderij.
1 bos selderij.
Zeezout en versgemalen zwarte peper.
3 bouillonblokjes.

Bereidingswijze:

Spoel de spliterwten onder koud water af in een zeef.
Zet de spliterwten op met de 2 liter koud water.
Voeg de platte rib toe en breng aan de kook, zet daarna het vuur laag zodat het zachtjes blijft koken.
Schuim eventueel af en roer regelmatig door.
Pel en snipper de uien grof.
Pel en hak de knoflook fijn.
Halveer de pepers, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snipper de pepers fijn.
Rasp de schil van de gember en snipper de gember heel fijn, of rasp deze.
Voeg de uien, de knoflook, de pepers en de gember toe aan de soep.
Halveer de knolselderij, snij er schijven van en verwijder de schil.
Snij de knolselderij in kleine blokjes en voeg toe aan de soep.
Snij de prei in dunne ringen, was deze grondig onder koud stromend water en voeg toe aan de soep.
Verwijder de blaadjes van de selderij, hak de blaadjes grof en hak de stengels heel fijn.
Voeg de selderij toe aan de soep.
Doe de bouillonblokjes in de soep en laat nu het geheel een uur of 6 langzaam sudderen, roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen.
Haal de platte rib uit de soep wanneer deze mooi gaar is, verwijder de botjes en het overtollige vet en trek het vlees uit elkaar in stukjes.
Voeg het vlees weer toe en voeg een half uurtje voordat de soep klaar is de verse worst toe.
Tip: verdeel de worst in kleinere stukken door de darm te draaien en door te snijden.
Haal de worst uit de soep en snij in plakjes.
Breng de soep op smaak met zeezout en peper.
Voeg eventueel nog rookworst toe en warm goed door.
Serveer met uitgebakken spekjes en spekvet.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.

Plaats reactie